vrijdag 15 augustus 2008

Gisteren (donderdag) zijn we naar het circuit van Zolder (B) geweest. Was lang geleden dat we daar waren; dit jaar nog niet en vorig jaar ook niet.

We komen daar al meer dan 25 jaar een paar keer per jaar om op donderdag voor de middag naar de motortrainingen te kijken, een lekkere bak belgische koffie te pakken in de OTO-bar en tussen de middag altijd bij dezelfde 'Frituur' in het dorp echte Belse friet te halen om die op een parking onder de bomen (behorend bij, maar buiten het circuit) op te eten. Als dan na de middagpauze de autoos aan de beurt waren hoorden we die langskomen; tijd om weer naar het circuit te gaan. Bleven dan nog een uurtje of zo naar de raceautoos kijken.

Nu bleek dat er de hele dag alleen autoos waren die maar bepaalde sessies mochten rijden; niet meer vrij rijden dus. Jammer want we vinden allebei de motoren toch het leukst.
Anekdote; zeker 25 jaar terug was ik al vaker met vrienden geweest en had altijd sterke verhalen over valpartijen. (Motorbanden waren toen nog niet zo héél goed) Mieke wilde dat ook wel eens zien.
Wij samen daar naar toe; rijden het rennerskwartier op en parkeren bij de chicane. Mieke stapt uit met de sceptische opmerking; ''nou, ben benieuwd''. Er komt een motorcoureur aan die metéén, vlak voor haar neus valt... haha. Meteen 'Zolder-fan'.
Op de foto; Mieke op Zolder (Pitstraat)

Was gisteren toch effe wennen aan de nieuwe opzet; lange tussenpauze's, dus weinig aktie. Bleek ook de oude vertrouwde 'Frituur' opgedoekt en de, na enig zoeken gevonden, 'nieuwe' niet echt Belse fritten te kunnen bakken. Bleek ook de parking onder de bomen vooral bevolkt door ehh... wachtende mannen in auto's en dames die wat vrije tijd over schenen te hebben...

Maarrr... het was lekker weer en hebben toch nog effe lekker op de nieuwe ribune naar de auto's zitten kijken. Volgende keer gaan we wel als er motoren zijn; veel leuker toch....


Geen opmerkingen: