maandag 25 augustus 2008

Dolfinarium

Vandaag, na diverse keren uitstellen ivm het weer, eindelijk naar het Dolfinarium in Harderwijk geweest.
Waren er héél lang geleden geweest; in niets lijkt het op het park van toen. Toen was het niet veel meer dan een grote speeltuin waar ze in een groot basin dolfijnen hielden die door een hoepel konden springen en achteruit, rechtopstaand over het water konden bewegen. Toen trouwens wel spectaculair.


Nu is het een uitgebreid park waar je makkelijk een groot deel van de dag door kunt brengen. Veel shows met diverse (zee)dieren. Uiteraard de dolfijnen en zeehonden, maar ook, en dat was eigenlijk het leukst, dieren waarvan je niet verwacht dat ze iets kunnen leren. Vooral de grote logge walrussen; zie de 2 fotoos hierboven, waren leuk. Het is en blijft natuurlijk een ingestudeerd kunstje maar léuk was het wel.

Mieke had al snel de smaak van het africhten te pakken; binnen een paar minuten had ze een mus zo ver dat ie een stukje wafel uit haar hand kwam pakken.... :o)

Naast de dieren was er veel speelruimte voor kinderen die dan ook in ruime mate aanwezig waren; de schoolvakanties waren schijnbaar nog niet overal afgelopen. Toch was het niet te druk; lekker om relaxt rond te lopen en te kunnen bekijken wat je wilt; lang wachten is aan ons (mij) niet besteed. Daarom hebben we ook niet de 2 pasgeboren dolfijntjes gezien; jammer. Maar om nou in een (lange trage) rij te gaan staan; nou néé.


Hierboven een baby-pijlstaart-rog; pas uit het ei. Zat in een apart aquarium bij een basin waar wel 50 volwassen dieren zwommen; je kon ze zo aanraken. De Crocodile-Hunter Steve Irwinn dacht dat vorig jaar ook; dat liep slecht af. Mij deden ze niks, heb er ook een vastgepakt; je moet weten hoe je met zulke dieren om moet gaan......

Geen opmerkingen: