zaterdag 19 april 2008

Corvette uit winterslaap gehaald

In het begin van de week meldde de radio positief nieuws; het zou 18, mogelijk 20 graden worden in het weekend.
Mooie gelegenheid om de Corvette uit zijn winterslaap te halen; meteen maar gebeld naar de man van de stalling.
Vanmiddag olie al ververst, nieuw oliefilter erin....... En nou staat ie hier; in de regen. Blijkt dat het weer enigzins anders geworden is dan verwacht ;-)

Normaal staat de Corvette van okt/nov tot april/mei in de stalling. Doordat het vorig jaar in de weekenden steeds regende óf omdat ik dan een wedstrijd van het een of ander had hebben we hem vorig jaar niet opgehaald; zonde.....

Het was nou dus effe afwachten of ie zou starten; normaal na 4 á 5 maanden geen probleem; nu stond ie al 18 maanden stil.
Accu thuis effe opgeladen zodat er zeker genoeg stroom zou zijn om de dikke V8 weer tot leven te wekken.

Eén van de bougies effe schoongemaakt zodat díe cilinder zeker aan zou slaan en de rest dan zou meenemen. Ook wat verse benzine bovenin de carburateur gegoten omdat die zeker droog zou staan en de tank helemaal achterin de auto zit; de benzine moet eerst een meter of 3 door de benzineleiding voordat ie bij de carburateur is. Verder een liter of 10 verse benzine in de tank erbij gegooid; van de benzine die nog in de tank zat was de 'prik' wel af inmiddels.

Na een seconde of 10 starten om de benzine op te pompen en de olie wat rond te pompen, de hoofdschakelaar aangezet en meteen sloeg de motor aan; gelukkig. ;-)
Was blij weer in mijn wagen te kunnen rijden; eindelijk.

Geen opmerkingen: