maandag 10 november 2008

Dakardeelname onzeker voor Alex Brusselers

Over 7 weken gaat de bekende Dakar-rally weer van start.
Op 3 januari 2009 zullen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires 530 teams (230 motoren, 30 quads, 188 auto's, 82 trucks) van start gaan voor een rally over ruim 9500 kilometer waarvan 5652 kilometer aan specials.

Na acht dagen rally is er op 10 januari een rustdag in het Chileense Valparaiso. Daarna gaat de karavaan, bestaande uit 49 nationaliteiten, verder richting de finish in Buenos Aires op 18 januari.

Na de afgelasting van vorig jaar door terroristische dreiging in Mauretanië, een van de Afrikaanse landen waar de rally traditiegetrouw doorheen voert, zijn alle deelnemers natuurlijk extra gebrand op een goede prestatie.


Of Alex Brusselers (d'n Alex) tot die deelnemers behoort is sinds afgelopen zaterdag onzeker.
Tijdens de Dakar Pré-proloog op het Eurocircuit van Valkenswaard, waar de nederlandse deelnemers aan het publiek voorgesteld werden, kwam Alex hard ten val met zijn Quad. (4-wieler).


Alex, die ik nog goed ken van de tijd dat we tegen elkaar uitkwamen in het Nederlands kampioenschap Quad-cross en die ik nog regelmatig tegenkom op de zaak van mijn oude sponsor AT-Motorsport wilde voor eigen publiek een mooie show uitvoeren.
Te harde banden en iets té enthousiast gasgeven resulteerde in een spektaculaire maar vooral hárde crash. Achteraf gezien niet slim zo vlak voor de belangrijkste race van het jaar.

Voor beelden van de crash en het interview vanuit het ziekenhuis zie;
RTLGP video crash Alex Brusselers.








Geen opmerkingen: