zondag 11 oktober 2009

Slangendag ESV 2009

Vandaag was de jaarlijkse SlangenDag van de ESV (Europese Slangen Ver.) een beurs waar slangenliefhebbers slangen kunnen kopen en verkopen. Vanuit heel Europa (en ook van daarbuiten) komen slangenhouders naar dit grootse evenement.
Was lang geleden dat ik er was (4 jaar of zo) en Mieke was nóg langer niet meegeweest terwijl we vroeger het hele jaar uitkeken naar deze beurs.

Op de heen weg al herinneringen op zitten halen over de tientallen keren dat we op de Slangendag waren; héél vroeger in het Botanisch Lab in de binnenstad van Utrecht (meer dan 25 jaar geleden) en later op de Tandheelkundige Faculteit op het Universiteitsterrein.
Rond 12u aangekomen bij ExpoCentre en meteen bij de kassa al oude bekenden Henk en Anton tegen het lijf gelopen; sfeer zat er meteen al in.

In 2 grote (voor niet-giftige slangen) en 2 kleinere (gifslangen) zalen hadden honderden verkopers een (gehuurde) plaats gevonden met duizenden slangen in bakken en bakjes voor zich op hun tafel.

Handelaren uit binnen en buitenland (o.a. Italie, USA, Frankrijk, Duitsland en Tsjechie) hadden complete stellages bij zich.


Niet altijd was de aangeboden 'handel' in de aanbieding; prijskaartjes van 5000 euro waren geen uitzondering. Bovenstaande Koningspythons zijn dan nog 'goedkoop'. En vooral; érg mooi van kleur.
Er is een tendens gaande naar steeds absurdere (mooiere?) abnormaliteiten binnen de slangenwereld; zgn Morphs. Er wordt bij het kweken gemanipuleerd met selectief kruisen en broedtemperatuur. Het verst gevorderd daarmee zijn de KoningsPythons (BallPython)

Ook Morphs; maar dan van een andere slangensoort onderstaande NetPythons in Lavendel Albino uitvoering. Moooiiiiiiiiii.......
Hebben de hele middag doorgebracht met oude bekenden begroeten (véééééel) en lekker tussen de niet-giftige slangen struinen op zoek naar een baby-Koningspython voor Mieke. Sinds we alleen nog gifslangen hebben was voor haar de hobby (ze verzorgde 20 jaar lang de slangen ook) voorbij; mag van mij niet aan de gifslangen komen.
Daarom wilde ze weer een 'eigen' slang. En wel een KoningsPython (latijns; Python Regius)
KOLERE; zeker de helft van alle aangeboden slangen was een Regius....... als Regius liefhebbers was het alsof we als kleine kinderen in een snoepwinkel liepen...... (lag wel veel duur 'snoep' tussen.... )
Uiteindelijk een mooi (wildkleur)diertje uitgezocht; notabene bij iemand uit ons eigen woonplaats die we al lang kenden maar waarvan we niet wisten dat ze al zó groot en ver met kweken waren, EC Reptiles. Kregen zelfs nog korting; erg tof dat ze dat deden.

Zoals al tientallen jaren gebruikelijk op de terugweg samen lekker ergens gegeten en (ook per traditie) thuis meteen aan de gang gekunnen om een bak klaar te maken voor Mieke's aanwinst.
Ben blij dat we geweest zijn; érg leuke dag gehad en voelden ons meteen weer 'thuis' en het heeft de interesse in de hobby weer een extra impuls gegeven. Binnenkort maar eens bekijken hoe ik de 6 leegstaande terrariums in kan zetten. :o)
Hieronder is ze dan; Mieke's nieuwe slangetje. (foto snel effe genomen; komen wel betere.)






Geen opmerkingen: