maandag 5 oktober 2009

Off Road Rit Eersel

Zondag ben ik met mijn moeder naar de OffRoad rit van Eersel wezen kijken.
Zaterdag vertelde mijn teamleider (Riny) bij toeval dat het de volgende dag gehouden werd én dat ie meedeed. Omdat we toch niks speciaal gepland hadden was dit een mooie gelegenheid om eens te gaan kijken. Daarbij; Riny is ook al enkele keren naar de Pitbike-races wezen kijken; mooie kans om zelf eens toeschouwer te 'spelen'.



Het was er drúk; het rennerskwartier stond goed vol. Na daar eerst wat rondgereden te hebben om te kijken of we Riny toevallig zagen (niet dus), hebben we effe langs het parcours staan kijken. Een erg smalle harde pad aan de bosrand kwam uit bij een bochtje naar links waarna meteen vlak langs/vóór een afzetbalk afgedraaid moest worden. Door de diepe sporen die er inmiddels zaten viel dat niet voor iedereen mee. Als iemand dan stopte of viel kon de volgende hem pas op het laatste moment zien staan.

Geen probleem; zoals ze vroeger bij de cross ook deed als het nodig was pakte mijn moeder haar zakdoek en 'vlagde' alsof ze het nog wekelijks deed. Klasse ma. :o)

Omdat ik de baancommandant (ma) niet de hele middag daar wou laten vlaggen (ivm de vele opstoppingen/valpartijen/botsingen eigenlijk wel nodig) gingen we verder Riny zoeken.
Gelukkig zagen we al snel zijn vrouw, kinderen en broer en met hun zijn we toen naar de grote tent bij het circuit gelopen waar Riny nét wat zat bij te komen van zijn 3e ronde over het zware parcours.
Lekker wat zitten kletsen; was gezellig. Het was trouwens uitgesproken goed weer; ideaal om een middag buiten te zijn. Bakje koffie, een broodje en wat overwaaiend stof erbij; we waren weer 'thuis' op de Cross. :o)

Circuit van Eersel fungeerde als vertrek en aankomstplaats van de route van zo'n 25km die over maisvelden, bospaden en de cross banen van Eersel en Hapert voerde. Mooi circuit dat van Eersel he ma?



Natuurlijk moest er gereden worden; hierboven vertrekt Riny voor zijn 4e ronde.



Soms zitten er ook sloten tussen de landerijen; geen probleem; die worden gewoon deel van het parcours. Omdat het zo droog was ontstonden diepe gaten en sporen (zoals het gat waar Riny net doorheen rijd) en stofte get plaatselijk flink (zie stofwolken bovenin de foto)
Hebben daar in Eersel een gezellige middag gehad; het rook weer naar de Cross en het was leuk om mijn teamleider weer eens anders mee te maken dan op het werk.



Geen opmerkingen: