zaterdag 13 juni 2009

Dagje Circuit Zandvoort

Toeval bestaat!
Afgelopen vrijdag kreeg ik van Jeroen, goede collega én Amerikaanse auto liefhebber/eigenaar, een paar toegangskaarten voor de F3 Masters (races) op Zandvoort van dit weekend. Omdat we echter al wat gepland hadden was het onwaarschijnlijk dat we er naar toe zouden gaan.

Nou was 2 weken geleden mijn oude sponsor van AT Motorsport onverwacht op de wedstrijd van Lelystad wezen kijken en wilde ik vrijdagmiddag effe bij Toon in de werkplaats koffie gaan drinken en bijpraten over de races.
Kon hem echter niet bereiken en keek dus op zijn website of ze misschien een auto-race hadden dit weekend.
Bleek dat ze dit weekend op Zandvoort zaten met het team!!
Omdat we beloofd hadden een keer te komen kijken naar hun races stelde Mieke voor om vandaag (zaterdag) daarheen te gaan; mooiere kans krijgen we niet. :o)

Dus vanmorgen bijtijds (niet té vroeg) vertrokken en een lekker dagje circuit gehad; was écht vet.
De kaartjes van Jeroen waren niet alleen voor entree maar gaven ook toegang tot de Paddock; het rennerskwartier waar alle teams hun vrachtwagens en tenten hadden opgezet. Ze leverden meteen ook een ritje op van de Parking naar het circuit met een VIP-busje. Cool.... VIP's lopen namelijk niet haha.... dus in no-time stonden we midden in het paddock.

Meteen maar effe Team AT Motorsport opgezocht voor een bakje koffie van Rikie en dochter Kim.

Ik had de auto's natuurlijk eerder al in de werkplaats gezien, maar nog niet de grote tent én alle 4 de wagens bij elkaar. Ziet er écht netjes uit; proffesioneel. Ze rijden trouwens in de BRL-Light klasse.

Omdat op zaterdag maar 1 (tijd)training op het programma stond voor de coureurs van het Team had Toon genoeg tijd om wat met ons te kletsen; altijd leuk.


Daarna de hele middag lekker wat rondgelopen, wat gegeten en het grootste deel van de tijd lekker relaxt samen op de hoofdtribune naar de (tijd)trainingen van de diverse klassen gekeken.
Het mooist waren toch de 2 échte wedstrijden die al verreden werden; die van de Formule Ford (altijd spektakel; ook nú weer) en de Suzuki Swift Cup waar meteen in de 2e echte bocht, recht tegenover ons, de eerste 2 van de training elkaar uitschakelden en direkt voor duizenden euroos schade opliepen aan hun kleine autootjes. Race was daarna reuze spannend; het hoeft niet superhard te gaan om een leuke wedstrijd neer te zetten.


Een van de klassen die aan de start verschenen was de EuroBOSS; een verzameling van oude(re) F1 autoos waarmee (te) rijke knakkers ERG véél herrie maken..... zonder je oren dicht te houden was het niet te doen op de tribune. Hebben hun 2e training dan ook maar niet afgewacht.
Nog effe teruggegaan naar de tent van AT Motorsport voor de laatste nieuwtjes en nog een bakje koffie.


Om een uur of 5 verlieten we het Circuit en hebben lekker aan de rand van de zee vis zitten eten; leuke afsluiting van een SUPERdagje.
Jeroen bedankt voor de kaartjes.
Enige nadeel deze dag; de laatste km's náár en ván het dorp Zandvoort; wat een ellende.... wordt echt eens tijd dat ze daar een fatsoenlijke weg naar toe leggen.... :o)



1 opmerking:

Anoniem zei

Ben blij dat de kaartjes goed zijn terecht gekomen :-)

Groeten van "die goede collega"
haha