vrijdag 9 januari 2009

Alex Brusselers uit Le Dakar race.

Jammer maar het is niet anders; Alex Brusselers is uit de Dakar. Nadat eerder na een crash tijdens de pré-proloog al onzekerheid bestond over zijn deelname heeft nu opnieuw een crash ervoor gezorgd dat het Dakar 2009 avontuur voor Alex ten einde is.

Vorige week zaterdag (3 Jan) vertrok Alex vol goede moed op zijn quad aan de 1e etappe. Helaas liep het blok na 2 aanlopers gehad te hebben vast na ong. 300km. Gelukkig was zijn collega quadrijder Martijn van Gastel zo behulpzaam om hem voor de resterende '350km's te slepen.

Met een nieuw blok werd de 2e dag afgesloten als 7e en dag 3 als 15e omdat Alex last had van buikgriep oftewel schijterij :o) en van zijn pols.
Dag 4 leverde een mooie 4e plaats op en gaf moed voor het vervolg.
Als algemeen 4e start Alex dan dag 5; de eerste kennismaking met de woestijnduinen komt eraan. Vlak na de start verliest Alex veel terrein; door een crash of door pech, dast is nog niet helemaal duidelijk.
Doordat Alex met een kapotte stuurdemper verder is gereden en even later in een vrachtwagenspoor terecht is gekomen is hij bij een lage snelheid over de kop geslagen waarbij hij de quad op zich heeft gekregen. Hierbij brak Alex meerdere ribben aan voor en achterzijde. Einde Dakar...... jammer.
Alex zal voorlopig bij zijn serviceteam blijven en in de auto met Jan op 't Hoog meerijden van bivak naar bivak. Natuurlijk is Alex zwaar teleurgesteld juist nu het zo lekker ging en hij bijna dagelijks bovenin het classement eindigde.

Geen opmerkingen: